Sopiva vaatetus pelastaa lasten museokierroksen

Vuodenajat, eri tilaisuudet ja aktiviteetit luovat omat haasteensa lasten vaatettamiseen. Vaatetus tulisi olla sopiva, oli sitten kyseessä arkipäivä, juhlatilaisuus tai urheileminen. Erityisiä haasteita lasten pukemiseen luovat vaihtelevat vuodenajat ja siirtyminen sisätiloista ulos ja toisinpäin.

Perheen pienimpiä pukiessa tulisi myös pitää mielessä, että vaatteet olisivat sellaiset, joissa lapsi itse viihtyy. Niissä ei saisi tulla kuuma tai kylmä.

Yle kertoo artikkelissaan kattavasti lasten pukeutumisesta. Talvikeleillä oikeanlaisen kerrospukeutumisen rooli korostuu, jotta lapsella ei ole kylmä. Sen lisäksi tulisi ottaa huomioon, että mitä pienempi lapsi on, sitä enemmän hän tarvitsee vaatetta päälleen. Taaperoikäiset ja vauvat eivät vielä liiku paljoa, joten heille voi tulla helposti viileä.

Kerrospukeutuminen sisällä

Kerrospukeutuminen on myös kätevää silloin, kun siirrytään ulkoa sisälle, ja vaatetta pystytään helposti vähentämään sisälämpötilan mukaan. Lapsen ei ole mukava olla sisälläkään, jos vaatetus ei ole sopiva, joten myös sisäpukeutumiseen tulisi kiinnittää huomiota.

Esimerkiksi museokierroksella lapsella saattaa olla epämukava olo, jos hänellä on kuuma. Sen lisäksi isoista julkisista rakennuksista ei aina tiedä etukäteen, onko sisällä kylmä vai kuuma. Tästä syystä lapsen päälle kannattaa pukea vaatteita, joita voi lisätä tai vähentää tarvittaessa.

Museoissa perheen pienimmät eivät välttämättä aina jaksa kiertää ympäriinsä kovin pitkään. Tästä syystä niissä on monesti leikkinurkkauksia lapsia varten. Nuorempien perheenjäsenten vaatteiden tulisi olla joustavia ja miellyttäviä päällä, jotta leikkinurkkauksessa temmeltäminen olisi hauskaa.

Sopivat vaatteet lapselle

Vuodenajan ja eri tilaisuuksien lisäksi lapsen pukemisessa erityisen tärkeää on pienen ihmisen huomioiminen – hänen tulisi viihtyä omissa vaatteissaan. Erityisen keskeistä on, että vaatteet eivät purista tai ole liian isoja. Kasvunvaraa voi tietysti hieman jättää vaatteita ostaessa, mutta lapsen tulisi silti pystyä liikkumaan ja puuhastelemaan vaivatta asussa.

Vaatteita valmistetaan nykyisin paljon keinokuiduista, jotka saavat ne kestämään paremmin käyttöä. Keinokuituisten kappaleiden hankinnassa kannattaa kuitenkin olla tarkkana, ettei vaate ole sähköinen tai ärsytä ihoa.

Luonnonkuiduista valmistetut vaatteet, esimerkiksi puuvillaiset yksilöt, eivät yleensä kutita tai ärsytä ihoa, joten esimerkiksi ihon kanssa kosketuksissa oleva materiaali voi olla puuvillaa, kun taas päällysvaatteet voivat olla keinokuidusta.

Tarjontaa lastenvaatteiden saralla on tietysti paljon. Verkkokaupoista ostaminen on nykyään entistäkin tavallisempaa, ja suosituilla verkkosivustoilla onkin paljon laajempi valikoima vaatteita kuin myymälällä. Lasten vaatteet löytyvätkin helposti ja ostoskierros internetin välityksellä onnistuu vaivattomasti koska tahansa. Valikoimaa on tarjolla kaikenikäisille suosituilta ja tunnetuilta tuotemerkeiltä.