Kotiseutumuseot ovat etenkin kesäisin suosittuja matkakohteita. Koronavirusepidemian ravisteltua maailmaa kotimaan matkailun suosio on kasvanut ja se voi tietää uutta nousua myös kotiseutumuseoille. Pienten museoiden viihtyisyyteen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota, jotta vierailijat viihtyisivät tavallista pidempään ja jättäisivät käyntinsä aikana museolle tavallista enemmän roposia museon ylläpitoa varten. Pienet yksityiskohdat, kuten terassimatot voivat auttaa tämän tavoitteen saavuttamisessa yllättävän paljon. Kerromme tässä artikkelissa, kuinka terassimatot auttavat tarjoamaan museon vierailijoille mukavia muistoja ja mistä kotiseutumuseo löytää näppärästi terassimatot museonsa terassille.

 

Mistä kotiseutumuseo löytää terassimatot?

 

Kotiseutumuseo löytää upeat terassimatot Trendcarpetilta. Terassimattojen tilaaminen verkosta auttaa kotiseutumuseon pitäjää säästämään aikaa ja rahaa, sillä Trendcarpetin valtavat valikoimat ovat helposti selattavissa verkkokaupan selkeiden hakufilttereiden avulla, ja hyvien yhteistyöverkostojensa ansiosta Trendcarpet pystyy tarjoamaan terassimatot hyvään hintaan nopeilla ja maksuttomilla toimituksilla.

Kuinka terassimatot parantavat viihtyisyyttä?

Terassimatot parantavat kotiseutumuseon viihtyisyyttä monin tavoin. Jos kotiseutumuseossa on terassi, kannattaa sen lattia vuorata viihtyisällä terassimatolla. Tämä lisää terassin viihtyisyyttä ja kotoisuutta, ja mukavalla terassilla vierailijat viihtyvät helposti tavallista pidempään museon tarjoamien herkkujen ja virvokkeiden äärellä. Terassimattoja voi käyttää myös esimerkiksi kotiseutumuseon parvekkeella, patiolla tai pienessä puutarhassa tuomassa viihtyisyyttä ja tarjoamassa mukavia oleskelutiloja museon vierailijoille. Oleskelualueelle kannattaa varata myös ulkotyynyjä ja vaikkapa puutarhavaloja, jotka lisäävät alueen viihtyisyyttä ja tuovat tilaan romanttista tunnelmaa. Myös erilaiset helppohoitoiset kasvit ovat hyvä lisä kotiseutumuseon terassille tai muihin ulkotiloihin.

Terassimatot auttavat myös vähentämään kotiseutumuseon sisätiloihin kulkeutuvan lian määrää. Näin ne ovat myös erittäin käytännöllisiä ja vähentävät siivouksen tarvetta. Etenkin kuraisina vuodenaikoina terassimatot voivat olla suoranainen pelastus pienen henkilökunnan, tai jopa yhden ainoan ihmisen, pyörittämissä kotiseutumuseoissa. Terassimatoilla voi muuten myös peittää esimerkiksi kotiseutumuseon epätäydellisen lattian tai terassin lattian, joka on jo parhaat päivänsä nähnyt. Näin säästytään suurilta remonteilta, joihin pienellä museolla ei välttämättä ole sillä hetkellä varaa. Terassimattoa voi käyttää peittämään myös epätäydellistä nurmikkoa. Jos kotiseutumuseon nurmikko ei syystä tai toisesta tahdo kasvaa tai vaikkapa kärähtää auringossa, on terassimatto yksi mahdollinen vaihtoehto ruohikon katastrofien peittämiseen.